Μυοκτονίες

Αρχική E Υπηρεσίες E Μυοκτονίες

Η μυοκτονία σαν σκοπό έχει να εξοντώσει κάθε είδους τρωκτικό που έχει εισβάλει σε ένα χώρο (οικία, γραφείο, αποθήκες, κοινόχρηστους χώρους) και επίσης να προλάβει την πιθανότητα επαναμόλυνσης του χώρου.

Οι μυοκτονίες είναι μία ιδιαίτερη και αρκετά πολύπλοκη διαδικασία αυτό γιατί πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη γνώση των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου.

Πριν τη διαδικασία της μυοκτονίας πρέπει να πραγματοποιηθεί η καταμέτρηση των τρωκτικών που περιβάλλουν το χώρο και η εύρεση των πηγών οι οποίες τους εξασφαλίζουν το προς το ζην,  δηλαδή την τροφή τους.

Κατόπιν οι ειδικοί μας τοποθετούν ειδικά τρωκτικοκτόνα δολώματα στους χώρους που απαιτούνται, για την εξαφάνιση τους.

Στη μυοκτονία, τα είδη δολωμάτων και η επιλογή των σημείων που θα επιλεχθούν τα δολώματα για τοποθέτηση, εξαρτάται από την αξιολόγηση του εκάστοτε χώρου και του πληθυσμού των διαφόρων τρωκτικών που τον έχουν περιβάλλει.

Ποια είναι η διαδικασία

Η διαδικασία μιας μυοκτονίας ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα και είναι τα παρακάτω

  • αρχικά οι δικοί μας διερευνούν το χώρο
  • κατόπιν γίνεται η εύρεση των κρίσιμων σημείων
  • προστασία μέσω δολωματικών σταθμών και παγίδων σύλληψης τρωκτικών
  • καταγραφή όλων των ευρημάτων μέσω ειδικών μηχανογραφημένων συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας
  • αξιολόγηση όλων των ευρημάτων
  • ενημέρωση  του υπεύθυνου του εκάστοτε χώρου και λήψη ενεργειών με σκοπό την ολική εξάλειψη του προβλήματος που έχουν προκαλέσει τα τρωκτικά

Σε χώρους που παρασκευάζονται τρόφιμα ή σε χώρους όπου συνευρίσκονται εργαζόμενοι όπως  γραφεία η OMEGA SERVICES τοποθετεί ειδικούς σταθμούς δολωμάτων, έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Κατά τη διαδικασία της μυοκτονίας η εταιρεία μας χρησιμοποιεί

Δολωματικούς σταθμούς

Σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους θα τοποθετηθούν ειδικά μυοκτόνα σκευάσματα στους δολωματικούς σταθμούς, που σκοπό έχουν την εξάλειψη όλων των τρωκτικών.
Τα διάφορα σημεία που θα τοποθετηθούν και ο αριθμός σταθμών, γίνονται από τους ειδικούς της εταιρίας μας, με σκοπό πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα.

Παγίδες σύλληψης τρωκτικών

Σε σπίτια και εσωτερικούς χώρους η εταιρεία απολυμάνσεων μας χρησιμοποιεί μηχανικές παγίδες για πολλαπλές συλλήψεις.  Οι παγίδες αυτές έχουν ως πλεονέκτημα την κολλητική επιφάνεια τους και τοποθετούνται στα σημεία που κινούνται τα διάφορα τρωκτικά στο χώρο.  Εάν το πρόβλημα είναι μεγάλο υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί παράλληλη χρήση δολωματικών σταθμών.

Ιδιότητες των μυοκτόνων σκευασμάτων που χρησιμοποιούμε

Αφού τα τρωκτικά έρθουν σε επαφή με το φάρμακο, αυτό θα οδηγήσει στην μουμιοποίηση τους, ενώ σε καμία περίπτωση δεν προκαλούνται  στο χώρο ανεπιθύμητες οσμές.
Τα φάρμακα που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας, δεν επηρεάζονται ούτε από τον αέρα ούτε από την υγρασία, δηλαδή δεν αλλοιώνονται και δεν διασκορπίζονται.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε στις μυοκτονίες είναι δεύτερης γενιάς, ενεργοποιούνται μετά από τρεις-τέσσερις ημέρες και μικρές δόσεις είναι ικανές ώστε τα τρωκτικά να λάβουν αυτή την θανατηφόρο και δραστική ουσία με σκοπό την εξάλειψη τους.

Γιατί είναι απαραίτητη μία μυοκτονία;

Οι αρουραίοι και τα τρωκτικά θεωρούνται νούμερο ένα κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, γιατί είναι φορείς πολλών μικροβίων και μολυσματικών μικροοργανισμών, όπως σαλμονέλα, παράσιτα και άλλες ασθένειες.

Μπορούν να καταφέρουν να μολύνουν τις τροφές, με ούρα, περιττώματα, τρίχες ή κομμάτια από το δέρμα τους, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο της υγείας μας αλλά ακόμα και της εμπορικής αξίας των τροφίμων αυτών διότι θα απαγορευτεί η διακίνηση τους.

Τέλος τα τρωκτικά καταφέρνουν βλάβες στα διάφορα ηλεκτρονικά καλώδια, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και στους αγωγούς από μολύβι, με αποτέλεσμα διαφόρων βραχυκυκλωμάτων, μέχρι και διακοπή ηλεκτροδότησης.

Η Omega Services για όλες τις μυοκτονίες που αναλαμβάνει στην Αθήνα προσφέρει εγγύηση εργασίας.

Παροχή Υπηρεσίας

Ζητήστε προσφορά

Θα χαρούμε πολύ να δώσουμε μία αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα σας.