Πως βρίσκονται οι κατσαρίδες μέσα στο σπίτι

Φεβ 24, 2023
Αρχική E Uncategorized E Πως βρίσκονται οι κατσαρίδες μέσα στο σπίτι

Από που μπαίνουν οι κατσαρίδες στο σπίτι;

Οι κατσαρίδες συνήθως είναι πολύ επιζήμια και ανεπιθύμητα έντομα στο σπίτι. Για να εισέλθουν στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες διαδρομές όπως είναι οι ακόλουθες:

  1. Μέσω των οπών από τις πόρτες και τα παράθυρα: Οι κατσαρίδες μπορούν να περάσουν μέσα από πολύ μικρές οπές, οπότε ακόμα και ένα μικρό κενό στην πόρτα ή στο παράθυρο μπορεί να τους επιτρέψει να μπουν στο σπίτι.

2. Μέσω τρύπων στους τοίχους και τα δάπεδα: Οι κατσαρίδες μπορούν να βρουν τρύπες στους τοίχους και τα δάπεδα του σπιτιού σας και να χρησιμοποιούν αυτές τις διαδρομές για να εισέλθουν στο σπίτι.

3.Μέσω του αποχετευτικού συστήματος: Οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν σπίτι μέσω του αποχετευτικού συστήματος. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν υπάρχουν τρύπες ή ρωγμές στους σωλήνες αποχέτευσης, επιτρέποντας τις κατσαρίδες να ανέβουν από την αποχέτευση και να εισέλθουν στο σπίτι.

4. Μέσω των καλωδίων και των σωλήνων: Οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι μέσω καλωδίων και σωλήνων, όπως αυτών της ηλεκτρικής συσκευής, του καλωδίου της τηλεόρασης, των σωλήνων του κλιματιστικού και άλλων παρόμοιων συστημάτων που έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές των κατσαρίδων.

5. Επιπλέον, οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι μέσα από αντικείμενα που εισέρχονται στο σπίτι, όπως, κουτιά, σακούλες αγορών, ρούχα και άλλα παρόμοια αντικείμενα που μπορεί να έχουν μεταφερθεί από μέρη όπου υπάρχει πρόβλημα με τις κατσαρίδες.

Υπάρχουν πολλά είδη κατσαρίδων που μπορούν να μπουν στο σπίτι, ορισμένα από τα πιο κοινά είδη κατσαρίδων που μπορούν να βρεθούν στα σπίτια είναι:

  Αμερικανικής Προέλευσης

Είναι από τα πιο κοινά είδη κατσαρίδων που βρίσκονται στα σπίτια και είναι γνωστό πως κατοικούν σε εστιατόρια, παντοπωλεία και αρτοποιεία (σε μέρη όπου παρασκευάζεται και αποθηκεύεται το φαγητό). Προτιμούν ζεστές, υγρές περιοχές και συνήθως συναντώνται σε λεβητοστάσια, θερμαινόμενες σήραγγες, υπόγεια, γύρων από σωλήνες και θερμοσίφωνες και στα λουκέτα αποχέτευσης δαπέδου. Είναι από τα πιο συνηθισμένα είδη στα συστήματα αποχέτευσης.

Γερμανικής Προέλευσης

Οι γερμανικές κατσαρίδες είναι πιο γνωστές κατσαρίδες, τις συναντάμε σε πολυκατοικίες. Προτιμούν σκοτεινά, ζεστά, υγρά μέρη κοντά σε φαγητό και νερό όπου η θερμοκρασία βρίσκεται στους 21℃ έως 24℃. Βρίσκεται σε κουζίνες, ρωγμές, κοντά σε νεροχύτες ή σε χώρους προετοιμασίας και αποθήκευσης τροφίμων.

Κατσαρίδες Ανατολικής Προέλευσης

Αυτές οι κατσαρίδες είναι πιο μεγάλες από τις Γερμανικές και Αμερικανικές και μπορούν να πετάξουν. Συνήθως βρίσκονται σε υγρά περιβάλλοντα, όπως υπόγειοι χώροι, μπάνια και κουζίνες. Μπορείτε επίσης να τις δείτε κοντά σε διαρροές σωλήνων νερού και κάτω από νεροχύτες, ψυγεία, πλυντήρια και δάπεδα.

Καφέ κατσαρίδα

Η καφέ κατσαρίδα, γνωστή και ως κατσαρίδα Γερμανίας (Blattella germanica), είναι μια από τις πιο κοινές εισβολές κατσαρίδων στα σπίτια. Πρόκειται για μικροσκοπικές κατσαρίδες που είναι καφέ ή καφετί στο χρώμα τους και συνήθως εμφανίζονται στις κουζίνες, τα μπάνια και τα σημεία όπου υπάρχει υγρασία. Η καφέ κατσαρίδα τρέφεται με οτιδήποτε μπορεί να βρει στο σπίτι, όπως τροφή, υπολείμματα τροφίμων, βιβλία και έγγραφα, υφάσματα και κάλτσες. Η καφέ κατσαρίδα μπορεί να ζήσει για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς τροφή, ενώ ένα θηλυκό να αποβάλει έως και 40 αυγά τη φορά. Η κατσαρίδα αυτή μπορεί να μεταδώσει ασθένειες και παθογόνους οργανισμούς στους ανθρώπους.

 

Η κατσαρίδα είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά έντομα στον κόσμο και μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς τροφή ή νερό. Επίσης, μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες και αλλεργικές αντιδράσεις, μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια, ιούς και παράσιτα στους ανθρώπους, ειδικά αν βρίσκονται σε βρώμικα περιβάλλοντα όπως σκουπίδια ή απόβλητα.  Επειδή οι κατσαρίδες είναι δυσδιάκριτες και ανθεκτικές, η πρόληψη της εισόδου τους στο σπίτι είναι σημαντική και απαιτεί συστηματική καθαριότητα και υγιεινές συνήθειες.

 

Για να αποτρέψετε την είσοδο των κατσαρίδων στο σπίτι, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά από τα ακόλουθα βήματα:

  1. Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα καλά και φροντίστε να μην υπάρχουν κενά που μπορεί να επιτρέψουν στις κατσαρίδες να μπουν στο σπίτι.
  2. Σφραγίστε όλες τις τρύπες και τις ρωγμές στους τοίχους και τα δάπεδα του σπιτιού σας, χρησιμοποιώντας σφραγιστικό σιλικόνης ή άλλα κατάλληλα υλικά.
  3. Επισκευάστε όλα τα σημεία στους αποχετευτικούς σωλήνες όπου υπάρχουν ρωγμές ή τρύπες και τοποθετήστε προστατευτικά καλύμματα στις εισόδους τους για να αποτρέψετε τις κατσαρίδες από το να μπουν μέσω του αποχετευτικού συστήματος.
  4. Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό και στεγνό, απομακρύνοντας τρόφιμα και τα απορρίμματα καθημερινά.
  5. Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα απωθητικά κατά των κατσαρίδων, όπως σπρέι, παγίδες κ.ά.

 

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ

ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ  Οι ηλεκτρικές εντομοπαγίδες με κολλητική επιφάνεια είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος για την εξάλειψη των εντόμων στο σπίτι ή σε άλλους χώρους. Αυτές οι παγίδες λειτουργούν με το να έχουν μια επιφάνεια με...

ΑΠΩΘΗΣΕΙΣ ΦΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΩΝ

ΑΠΩΘΗΣΕΙΣ ΦΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΩΝ

ΑΠΩΘΗΣΗ ΦΙΔΙΩΝ Η οφιοαπώθηση αναφέρεται στη χρήση διαφόρων μεθόδων και σκευασμάτων για να αποτραπεί η είσοδος φιδιών σε έναν χώρο που θέλουμε να προστατεύσουμε. Η δημιουργία ζωνών απώθησης περιμετρικά του χώρου αποτελεί έναν τρόπο που χρησιμοποιείται για να επιτευχθεί...

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΑΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΑΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΑΧΝΩΝ   Είναι γνωστό πως οι αράχνες ζουν συνήθως σε κρυμμένες θέσεις και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ζώα που κυνηγούν τη λεία τους και προσπαθούν να αποφύγουν τους επιθετικούς εχθρούς. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι αράχνες επικίνδυνες για τον...