Απολύμανση στο σπίτι

Ιαν 4, 2023
Αρχική E Απολύμανση E Απολύμανση στο σπίτι
Σωστή υγιεινή και καθαριότητα στο σπίτι είναι πολύ σημαντικές για τη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη ασθενειών και επιδημιών. Υπάρχουν πολλοί μικροοργανισμοί, όπως βακτήρια, ιοί και μύκητες, που μπορούν να επιβιώσουν στο περιβάλλον μας και να προκαλέσουν ασθένειες, ειδικά αν υπάρχουν συνθήκες όπως ο στέγνωμα του αίματος ή η υγρασία. Επίσης, η παρουσία ποντικιών και άλλων εντόμων στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας. Τα ποντίκια μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες μέσω της μόλυνσης των τροφίμων και του νερού με τα μικροοργανισμούς που μεταφέρουν στο σώμα τους. Επιπλέον, η παρουσία τους μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και άλλα προβλήματα υγείας. Για την απομάκρυνση των ποντικιών και άλλων εντόμων από το σπίτι, χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως η χρήση μυοκτονίας ή άλλων εντομοκτόνων. Ωστόσο, η χρήση αυτών των προϊόντων πρέπει πάντα να γίνεται με προσοχή και με την τήρηση των οδηγιών ασφαλείας που αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος. Επίσης, είναι σημαντικό να αποθηκεύετε αυτά τα προϊόντα σε μια ασφαλή και κλειστή αποθήκη, εκτός από την εμβέλεια παιδιών και κατοικίδιων ζώων.

Πώς μπορούμε να κάνουμε σωστή απολύμανση στο σπίτι ;;;

Η σωστή απολύμανση στο σπίτι είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγιεινής και την πρόληψη των ασθενειών. Μερικά βήματα για να κάνετε μια αποτελεσματική απολύμανση στο σπίτι είναι τα εξής:
 1. Καθαρίστε το σπίτι σας καλά πριν από την απολύμανση, αφαιρώντας τυχόν βρωμιές και σκόνες.
 2. Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά προϊόντα που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές και προτιμήστε φυσικά προϊόντα όπου είναι δυνατόν.
 3. Εφαρμόστε το απολυμαντικό σε όλες τις επιφάνειες, περιλαμβανομένων των πορτών, των παραθύρων, των διακοσμητικών αντικειμένων και των κουρτινών.
 4. Αφήστε το απολυμαντικό να δράσει για τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του προϊόντος.
 5. Χρησιμοποιήστε γάντια και μάσκα για προστασία και αερισμός του χώρου είναι απαραίτητος κατά την εκτέλεση της απολύμανσης.

 

Επιπλέον, για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και υγιεινό, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιες βασικές συμβουλές, όπως:

 • Σκουπίστε το σπίτι σας τακτικά και σκουπίστε τις επιφάνειες και τα δάπεδα με ένα υγρό πανί ή ένα ηλεκτροστατικό πανί για να αφαιρέσετε τη σκόνη και την βρωμιά.
 • Καθαρίζετε τα μπάνια και τα σκεύη μαγειρικής τακτικά και αφαιρέστε τη βρωμιά και τα ίχνη φαγητού.
 •  Συχνό πλύσιμο στα σεντόνια, στις πετσέτες και στα ρούχα σας με υψηλή θερμοκρασία νερού για να αφαιρέσετε τα βακτήρια και τους ιούς.
 • Αερίζετε το σπίτι σας τακτικά, ανοίγοντας τα παράθυρα για να επιτρέψετε τη ροή φρέσκου αέρα.

 

Απολύμανση στους χώρους του σπιτιού

Η απολύμανση ενός οικιακού χώρου πρέπει να γίνεται με κατάλληλα φάρμακα και υλικά που να είναι ασφαλή για τη χρήση στο σπίτι και να έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην απολύμανση. Επίσης, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη τα είδη των μικροβίων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι πιθανοί τρόποι μετάδοσής τους στο σπίτι. Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού και απολύμανσης, όπως απολυμαντικά, αντισηπτικά, καθαριστικά, απορρυπαντικά κ.α. Κάθε προϊόν έχει διαφορετικές ιδιότητες και χρήσεις, ανάλογα με τη σύνθεσή του και τον σκοπό της χρήσης του. Για παράδειγμα, για την απολύμανση μετά από μια μολυσματική ασθένεια, όπως η COVID-19, συνιστάται η χρήση ειδικών απολυμαντικών που περιέχουν αλκοόλη, χλωρίνη ή υπεροξείδιο του αζώτου. Η απολύμανση του σπιτιού μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως με χημικά προϊόντα, φυσικά προϊόντα, αλλά και με τη χρήση ατμοκαθαριστών και υπεριώδους ακτινοβολίας. Είναι σημαντικό να επιλέξουμε τη σωστή μέθοδο ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας, αλλά και να λαμβάνουμε υπόψη τις οδηγίες και τις προφυλάξεις που συνοδεύουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, η απολύμανση πρέπει να γίνεται τακτικά και όχι μόνο όταν υπάρχει ήδη ένα πρόβλημα. Η σωστή καθαριότητα και απολύμανση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη επιδημιών και ασθενειών, καθώς και στη διατήρηση της γενικής υγιεινής στο σπίτι μας. Επίσης, σε περιπτώσεις όπου υπάρχει παρουσία ποντικιών ή άλλων επιβλαβών ζώων, είναι σημαντικό να προβούμε σε μυοκτονίες άμεσα για την ασφάλεια της υγείας μας.

Τα απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται πρέπει: 

 • να έχουν μεγάλο αντιμικροβιακό φάσμα και γρήγορη δράση
 • να μην είναι τοξικά για τους ανθρώπους και τα ζώα
 • να μην χαλάνε τα υλικά και τις επιφάνειες του σπιτιού
 • να είναι εύκολα στη χρήση
 • να είναι οικονομικά και υδατοδιαλυτά
 • να έχουν εξαιρετικές καθαριστικές δυνατότητες
 • και να είναι φιλικά προς το περιβάλλον
Η εξολόθρευση εντόμων και άλλων επιβλαβών ζώων είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευημερία στο σπίτι σας. Κατσαρίδες, μυρμήγκια, τερμίτες και άλλα ζώα μπορούν να είναι φορείς ασθενειών και βακτηριδίων, και μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο σπίτι σας. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί είναι εκπαιδευμένοι για να αναγνωρίζουν τα είδη των επιβλαβών ζώων και χρησιμοποιούν κατάλληλα προϊόντα και τεχνικές για να απομακρύνουν και να εξολοθρεύσουν τα ζώα από το σπίτι σας. Η διαδικασία αυτή είναι αποτελεσματική, ασφαλής και μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά, εξοικονομώντας σας χρόνο και κόπο. Οι χαμηλές τιμές και η ποιότητα των υπηρεσιών μας έχουν καταξιωμένο το όνομά μας στο χώρο των απολυμάνσεων και εξολοθρεύσεων στην περιοχή των Αθηνών και των προαστίων της Αττικής.

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ

ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ  Οι ηλεκτρικές εντομοπαγίδες με κολλητική επιφάνεια είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος για την εξάλειψη των εντόμων στο σπίτι ή σε άλλους χώρους. Αυτές οι παγίδες λειτουργούν με το να έχουν μια επιφάνεια με...

ΑΠΩΘΗΣΕΙΣ ΦΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΩΝ

ΑΠΩΘΗΣΕΙΣ ΦΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΩΝ

ΑΠΩΘΗΣΗ ΦΙΔΙΩΝ Η οφιοαπώθηση αναφέρεται στη χρήση διαφόρων μεθόδων και σκευασμάτων για να αποτραπεί η είσοδος φιδιών σε έναν χώρο που θέλουμε να προστατεύσουμε. Η δημιουργία ζωνών απώθησης περιμετρικά του χώρου αποτελεί έναν τρόπο που χρησιμοποιείται για να επιτευχθεί...

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΑΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΑΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΑΧΝΩΝ   Είναι γνωστό πως οι αράχνες ζουν συνήθως σε κρυμμένες θέσεις και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ζώα που κυνηγούν τη λεία τους και προσπαθούν να αποφύγουν τους επιθετικούς εχθρούς. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι αράχνες επικίνδυνες για τον...