Απολυμάνσεις για κορονοϊό και γενική απολύμανση

Μαρ 17, 2023
Αρχική E Uncategorized E Απολυμάνσεις για κορονοϊό και γενική απολύμανση
Η καταπολέμηση του κορονοϊού είναι ένας σημαντικός στόχος καθώς ο ιός μεταδίδεται εύκολα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες. Οι προληπτικές απολυμάνσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού σε κοινόχρηστους χώρους και επαγγελματικούς χώρους. Οι εφαρμογές απολύμανσης για κορονοϊό με ψυχρό εκνεφωτή ή νεφελοποιητή απολύμανσης είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την καταπολέμηση του ιού σε μεγάλους χώρους. Ο ψυχρός εκνεφωτής επιτρέπει την κατανομή του απολυμαντικού σε μικρά σωματίδια που επιτρέπουν την κάλυψη μεγάλων επιφανειών και δυσπρόσιτων χώρων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η απολύμανση μόνο δεν αρκεί για την πρόληψη του κορονοϊού και άλλων μολυσματικών ασθενειών.

 

Πιστοποιητικό και βεβαίωση απολύμανσης για covid 19.

Το πιστοποιητικό απολύμανσης για Covid-19 είναι ένα επίσημο έγγραφο που εκδίδεται από ειδικούς στην απολύμανση και δηλώνει ότι ο χώρος ή ο εξοπλισμός έχει υποβληθεί σε απολύμανση με τον σωστό τρόπο για την καταπολέμηση του Covid-19. Το πιστοποιητικό αυτό επιβεβαιώνει ότι οι διαδικασίες απολύμανσης που ακολουθήθηκαν είναι αποτελεσματικές και πληρούν τις απαιτήσεις για την ασφάλεια των ανθρώπων.
Η βεβαίωση απολύμανσης είναι ένα έγγραφο που επίσης εκδίδεται από ειδικούς στην απολύμανση και αναφέρει την ημερομηνία και την ώρα της απολύμανσης, καθώς και τα προϊόντα και τις διαδικασίες απολύμανσης που χρησιμοποιήθηκαν. Η βεβαίωση αυτή αποτελεί απόδειξη της απολύμανσης που πραγματοποιήθηκε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναφορά στο μέλλον για τις διαδικασίες απολύμανσης που πραγματοποιήθηκαν σε αυτόν τον χώρο ή εξοπλισμό.

 

Υπηρεσίες απολυμάνσεων Covid – κορονοϊό.

Οι υπηρεσίες απολύμανσης Covid-19 καλύπτουν μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού. Ανάλογα με τον χώρο και τις ανάγκες απολύμανσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές μέθοδοι και προϊόντα.
Στις υπηρεσίες απολύμανσης Covid-19 περιλαμβάνονται οι εξής δραστηριότητες:
 1. Επιθεώρηση του χώρου για τον προσδιορισμό των αναγκών απολύμανσης.
 2. Καθαρισμός και απολύμανση του χώρου με ειδικά προϊόντα κατά του Covid-19, όπως υποκλονιστικά ή χλωρίνη.
 3. Χρήση νεφελοποιητή ή ηλεκτροστατική απολύμανση για την εξάλειψη των μικροοργανισμών σε δυσπρόσιτα σημεία.
 4. Απολύμανση και καθαρισμός των συστημάτων αερισμού και κλιματισμού.
 5. Απολύμανση των επιφανειών και των αντικειμένων που αγγίζουν συχνά πολλοί άνθρωποι, όπως πόμολα, διακόπτες, κουρτίνες, καθίσματα και ταπετσαρίες.

 

 

Μέθοδοι απολύμανσης.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι απολύμανσης που χρησιμοποιούνται ανάλογα με το είδος του μικροοργανισμού που θέλουμε να εξουδετερώσουμε και τον χώρο που χρειάζεται να απολυμανθεί. Ορισμένες από τις κύριες μέθοδοι απολύμανσης περιλαμβάνουν:
 1. Φυσικές μεθόδους: Η απολύμανση μπορεί να γίνει με φυσικές μεθόδους όπως η χρήση αποστάγματος οινοπνεύματος, ξυδιού και λεμονιού, καθώς και τη χρήση ατμού.
 2. Χημική μέθοδος: Η απολύμανση μπορεί να γίνει με τη χρήση χημικών ουσιών, όπως χλωρίνη, υπεροξείδιο του υδρογόνου, αλκοόλες και καθαριστικά που περιέχουν απολυμαντικά.
 3. Φυτική μέθοδος: Η απολύμανση μπορεί να γίνει με τη χρήση φυτών που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, όπως οικολογικά προϊόντα που βασίζονται σε εκχυλίσματα από φυτά όπως το τσάι δέντρου, ο ευκάλυπτος και η λεβάντα.
 4. Φυσικά αέρια: Η απολύμανση μπορεί να γίνει με τη χρήση φυσικών αερίων.

 

Ποια σκευάσματα χρησιμοποιούνται ;;;

Η επιλογή των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση εξαρτάται από την περίσταση και τον στόχο της απολύμανσης. Για παράδειγμα, για την απολύμανση των χεριών μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλά αντισηπτικά όπως οι αλκοολούχες λύσεις ή οι αντιβακτηριδιακά σαπούνια. Για την απολύμανση επιφανειών, όπως πάτωμα, τοίχοι και έπιπλα, χρησιμοποιούνται συνήθως ειδικά απολυμαντικά προϊόντα που περιέχουν διάφορα χημικά ενεργά συστατικά όπως χλωρίνη, υποκλωριτικό νάτριο, υδρογόνο οξύ, ισοπροπυλική αλκοόλη και άλλα. Για την απολύμανση αέρα, χρησιμοποιούνται συνήθως φίλτρα αέρα, όπως HEPA (High Efficiency Particulate Air), που είναι ικανά να φιλτράρουν τα μικρότερα μικρόβια από τον αέρα. Για την απολύμανση μέσω καπνού, χρησιμοποιούνται συνήθως ειδικά προϊόντα που παράγουν καπνό και περιέχουν φυσικά συστατικά όπως βοτανικά έλαια και φυτικές εκχυλίσεις.

 

Τι είναι οι γενικές απολυμάνσεις ;;;

Οι γενικές απολυμάνσεις είναι μια διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης που στοχεύει στην εξόντωση ή τη μείωση της συνολικής παρουσίας μικροοργανισμών σε έναν χώρο ή σε επιφάνειες, προκειμένου να διατηρηθεί ένα επίπεδο υγιεινής και ασφάλειας. Οι γενικές απολυμάνσεις μπορούν να περιλαμβάνουν τη χρήση απολυμαντικών χημικών προϊόντων ή τη χρήση θερμότητας ή υπεριώδους ακτινοβολίας. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται τακτικά σε όλους τους χώρους, ειδικά σε κοινόχρηστους χώρους, για τη διατήρηση ενός υγιεινού περιβάλλοντος. Επιπλέον, οι γενικές απολυμάνσεις μπορούν να είναι επίσης απαραίτητες σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως επιδημίες ή πανδημίες, προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση της ασθένειας.

 

Που είναι απαραίτητες ;;;

Οι γενικές απολυμάνσεις είναι απαραίτητες σε διάφορους χώρους για την εξάλειψη των μικροβίων και των επιβλαβών οργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες σε ανθρώπους και ζώα. Αυτοί οι χώροι περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
 • Σπίτια και δημόσιες εγκαταστάσεις όπως σχολεία, γραφεία και κτίρια κυβέρνησης.
 • Νοσοκομεία και κλινικές, για την εξάλειψη των μικροβίων και τη διασφάλιση υγιεινών συνθηκών για ασθενείς και εργαζόμενους.
 • Επιχειρήσεις και εργοστάσια, για την απομάκρυνση των επιβλαβών οργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν βλάβες σε προϊόντα και υλικά.
 • Δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, δρόμους και πλατείες, για την απομάκρυνση των επιβλαβών οργανισμών και τη διασφάλιση υγιεινών συνθηκών για το κοινό.
  Γενικά, η απολύμανση αποτελεί σημαντικό μέσο πρόληψης της μετάδοσης ασθενειών και διατήρησης υγιεινών συνθηκών στους χώρους που καθημερινά χρησιμοπoιούνται.

 

Δραστηριότητα της εταιρίας μας στο ελλαδικό χώρο για κορονοϊό.

Η εταιρία μας παρέχει υπηρεσίες απολύμανσης και καθαρισμού για τον κορονοϊό σε διάφορες περιοχές του ελληνικού χώρου.
Συγκεκριμένα, παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε:
 1. Ξενοδοχεία και επιχειρήσεις φιλοξενίας: Εκτελούμε απολύμανση και καθαρισμό όλων των δωματίων και κοινόχρηστων χώρων με τη χρήση αναλώσιμων προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης.
 2. Καταστήματα λιανικής πώλησης: Προσφέρουμε υπηρεσίες απολύμανσης για καταστήματα λιανικής πώλησης, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, καταστήματα ρούχων και ηλεκτρονικών ειδών.
 3. Γραφεία και επαγγελματικούς χώρους: Εκτελούμε απολύμανση και καθαρισμό σε γραφεία και επαγγελματικούς χώρους, όπως ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες ακινήτων, δικηγορικά γραφεία και άλλους επαγγελματικούς χώρους.
 4. Σχολεία και παιδικούς σταθμούς: Προσφέρουμε υπηρεσίες απολύμανσης σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

 

 

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε για απολύμανση

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για απολύμανση, ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας ή του χώρου που χρειάζεται να απολυμανθεί. Ορισμένα από τα κοινά φάρμακα απολύμανσης περιλαμβάνουν:
 1. Χλωρίνη: Η χλωρίνη είναι ένα ισχυρό απολυμαντικό που χρησιμοποιείται συχνά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την απολύμανση επιφανειών.
 2. Υδρογονάνθρακας: Οι υδρογονάνθρακες είναι απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται συχνά στον καθαρισμό των χεριών και των επιφανειών. Περιλαμβάνουν αλκοόλες, όπως η αιθανόλη και ο ισοπροπανόλη.
 3. Περοξείδιο του υδρογόνου: Το περοξείδιο του υδρογόνου είναι ένα απολυμαντικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά των βακτηριδίων, των ιών και των μυκήτων.

 

 

Επιφάνειες που εφαρμόζουμε

Υπάρχουν πολλές επιφάνειες στις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε τεχνικές απολύμανσης, όπως:
 1. Επιφάνειες κουζίνας: Περιλαμβάνουν πάγκους κουζίνας, εστίες, φούρνους, φούρνους μικροκυμάτων και ψυγεία.
 2. Επιφάνειες μπάνιου: Περιλαμβάνουν μπανιέρες, νιπτήρες, καζανάκια, μπανιέρες υδρομασάζ και τοίχους.
 3. Επιφάνειες δωματίων: Περιλαμβάνουν κρεβάτια, ντουλάπες, πατώματα και έπιπλα.
 4. Επιφάνειες γραφείων: Περιλαμβάνουν γραφεία, καρέκλες, τηλέφωνα και υπολογιστές.
 5. Επιφάνειες αυτοκινήτων: Περιλαμβάνουν τα ταμπλό, τα καθίσματα και τα τιμόνια.
Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες επιφάνειες που μπορούν να απολυμανθούν, όπως πόρτες, κουπαστές, σκάλες, παιχνίδια, τηλεχειριστήρια, κουπάτ, κουρτίνες κ.λπ. Σε γενικές γραμμές, κάθε επιφάνεια που ανταποκρίνεται στα κριτήρια απολύμανσης μπορεί να απολυμανθεί.

 

 

Τιμές και κόστος.

Οι τιμές και το κόστος απολύμανσης εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως η περιοχή, ο τύπος του χώρου που πρέπει να απολυμανθεί, η εκτίμηση του χρόνου που απαιτείται για την εκτέλεση της απολύμανσης, καθώς και ο τύπος του απολυμαντικού που χρησιμοποιείται.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ

ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ  Οι ηλεκτρικές εντομοπαγίδες με κολλητική επιφάνεια είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος για την εξάλειψη των εντόμων στο σπίτι ή σε άλλους χώρους. Αυτές οι παγίδες λειτουργούν με το να έχουν μια επιφάνεια με...

ΑΠΩΘΗΣΕΙΣ ΦΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΩΝ

ΑΠΩΘΗΣΕΙΣ ΦΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΩΝ

ΑΠΩΘΗΣΗ ΦΙΔΙΩΝ Η οφιοαπώθηση αναφέρεται στη χρήση διαφόρων μεθόδων και σκευασμάτων για να αποτραπεί η είσοδος φιδιών σε έναν χώρο που θέλουμε να προστατεύσουμε. Η δημιουργία ζωνών απώθησης περιμετρικά του χώρου αποτελεί έναν τρόπο που χρησιμοποιείται για να επιτευχθεί...

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΑΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΑΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΑΧΝΩΝ   Είναι γνωστό πως οι αράχνες ζουν συνήθως σε κρυμμένες θέσεις και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ζώα που κυνηγούν τη λεία τους και προσπαθούν να αποφύγουν τους επιθετικούς εχθρούς. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι αράχνες επικίνδυνες για τον...